Tilastokeskuksen nettisivut ovat täynnä kaiken maailman tilastoja, osa Todella mielenkiintoisia ja osa sitten ei taas kosketa eikä kiinnosta sentin vertaa. Pääsääntöisesti kuitenkin tilastot ovat kiinnostavia ja heidän nettisivuilla piipahdankin melko säännöllisesti. Blogin aiheeseen sopivan jutun pongasin tuota toukuun arkistoista - aika huikeita lukuja;

"Vuoden 2008 aikana uusia pikaluottoja myönnettiin lähes 188 miljoonalla eurolla yhteensä yli miljoona kappaletta. Euromääräisesti pikaluottoja myönnettiin eniten vuoden viimeisellä neljänneksellä ja kappalemäärällä mitattuna eniten vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Keskimääräinen pikavippi oli vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä suuruudeltaan 204 euroa ja sen takaisinmaksuaika 28 päivää.

Pikavipinottajat maksoivat neljännen vuosineljänneksen aikana ottamistaan lainoista yhteensä runsaat 12 miljoonaa euroa erilaisia kuluja. Pikavippiin kohdistuvat kulut olivat siten keskimäärin 23 prosenttia myönnetystä lainapääomasta. Pienlainatoimialan yhteenlaskettu luottokanta oli vuoden 2008 lopussa 28 miljoonaa euroa. Vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä tilastoituja yrityksiä oli 50 kappaletta."

On siinä saanut ottaa pikalainan poikineen. Sellainen tieto minua kiinnostaisi, että kuinka moni suomalainen on lopulta pikalainan ottanut nimiinsä?